Tvåochenhalv
Min favoritkaka/paj heter Bananåkokospaj, den är superenkel och helt underbar.
Kakan bli kletig seg och frasig alla konsistenser som behövs i en kaka enligt mig. Dessutom serveras den med youghurt vilket betyder att den också är fräch och frisk i samken.

Innehåll.
Aneldningen till att inlägget heter tvåochenhalv är för att receptet består utav:
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
2,5 dl grädde
2 (små,mogna)bananer
0,5-1 dl kokos
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader
2. Smöra och ströbröda en form med löstagbar kant
3. Blanda vetemjöl och socker och grädde slätt
4. Bred ut i formen
5. Skiva banenerna i "pengar" tryck ner i smeten
6. Sprid ut kokos över den ogräddade kakan och ställ i ugnen ca.20 min
7 OBS efter 20 minuter sätt på ugnen på grill i 5-7 minuter
Anledningen till detta är för att kakan skall vara seg/kletig i mitten är den inne för länge blir den torr!
Ställ den i kylskåpet över natten eller gör den på morgonen och avnjut på kvällen.
Servera med youghurt eller grädde

Kommentarer
Trackback